• 2018 Már. 12.
  09:23

  A tavaszi erdészeti erdei iskolák nyílt napjához hasonló rendezvényt tartottunk 2017. október 13-án, ezúttal azonban Csömödér volt a helyszín, a program keretében pedig a nyugat-dunántúli régió erdészeti erdei iskolái kaptak bemutatkozási lehetőséget.

  Az Élménypedagógia az erdőben II. című konferencia az Interreg V-A Szlovénia–Magyarország Együttműködési Program keretében a „GO IN NATURE” c. projekt részeként valósult meg. A rendezvény első felében az erdei iskolák képviselői a náluk folyó erdőpedagógiai munkáról, kirándulási és szálláslehetőségekről, nyári táborokról vetítettek rövid filmet, illetve tartottak előadást. Ezután a oktatási intézmények képviselői, illetve a meghívott projektpartnerek egy rövid vonatozás és erdei séta keretében nyerhettek bepillantást a Zakatoló Erdészeti Erdei Iskolában folyó munkába Molnárné Vitális Anikó erdeiiskola-vezető segítségével.

   

  A pedagógusok ki is próbálhattak néhány, a gyerekek által leginkább kedvelt játékot, megismerkedhettek a kisiskolások számára készült foglalkoztató füzettel, valamint az oktatókocsi megtekintésére is lehetőség nyílt. Az ebédet követően az erdőgazdaságok által felajánlott ajándékcsomagokat, illetve osztálykirándulási lehetőségeket sorsoltuk ki a megjelent pedagógusok között.

   

  A jó hangulatban telt nyílt nap és a résztvevők elismerő visszajelzései alapján bizakodhatunk, hogy jövőre újabb érdeklődő csoportok látogatnak el az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő erdei iskoláinkba.

   

  Fűrné Kinsztler Anita

  Fotó: Fűrné Kinsztler Anita

   

  KACSPOLÓDÓ GALÉRIA: 
  Erdészeti erdei iskolák nyílt napja Csömödérben
   

  ESEMÉNYNAPTÁR:

  2017. október 13. Élménypedagógia az erdőben II., nyílt nap a csömödéri Zakatoló Erdészeti Erdei Iskolában