• 2018 Már. 12.
  09:25

  Ünnepi menetrenddel, kibővített programkínálattal vártuk az idei Kisvasút Napra érkezőket 2017. június 24-én Csömödérben. A rendezvény ezúttal a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, valamint az Interreg V-A Szlovénia–Magyarország Együttműködési Program „GO IN NATURE” című projektje részeként valósult meg, így lehetőség nyílt a magyar–szlovén–horvát hármashatár közelében megrendezett hagyományos ünnepség nemzetközivé szélesítésére és népi kulturális bemutatókkal való színesítésére.

  A Lenti és Kistolmács felől erdei vasúttal, valamint személyautóval érkező mintegy ötszáz vendéget Kovács Ferenc vezérigazgató-helyettes, termelési igazgató köszöntötte, majd Cseresnyés Péter és Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos urak tartották meg ünnepi beszédüket, kifejezve örömüket a térségben zajló fejlesztésekkel kapcsolatban. Ezt követően a színpadon az Öreg Kerka Néptáncegyüttes műsora szórakoztatta a közönséget, majd a gyerekek által már nagyon várt egzotikusállat-bemutató következett.

   

  A Tökölről érkező Pillmayer Mihály jóvoltából különféle kígyókkal, gyíkokkal, leguánokkal, agámával lehetett közvetlen közelről ismerkedni. Az előadások előtt és alatt az érdeklődők gyógynövényteát kóstolhattak, fazekas bemutatón és kézműves foglalkozáson vehettek részt, bőrkarkötőt, tobozmanót és levendulababát készíthettek, a legkisebbeket pedig a MikkaMakka játszóház készségfejlesztő gyermekfoglalkoztatója, a népi játszótér és a vasútmodell-bemutató nyűgözte le.

   

  A rendezvény végén indultak vissza a vonatok Lentibe és Kistolmácsra, valamint elindult a panorámakocsis fotós járat is. A Kisvasút Napon 210 fő közlekedett erdei vasúttal. A Csömödérben mararadó vendégek késő délutánig élvezhették a programokat.

   

  Fűrné Kinsztler Anita

  Fotó: Fűrné Kinsztler Anita

   

  KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA:
  Kisvasút Nap a projektpartnerekkel

   

  ESEMÉNYNAPTÁR:
  2017. június 24. Kisvasút Nap