Az országban egyedülálló kezdeményezésként 2009 óta működik nagy sikerrel a Holnapocska Tábor. Szociálisan hátrányos helyzetben lévő, illetve valamely krónikus betegséggel élő vagy abból gyógyuló gyermekek részére szerveznek az iskolai nyári szünet ideje alatt egyhetes táborokat, tavasszal és ősszel speciális kalandhétvégéket a zalaszabari táborban.

A gyermektábor abban a különleges helyeztben van, hogy a Dunántúl egyik legdinamikusabban fejlődő kalandparkja, a Zobori Élménypark területén helyezkedik el, a régió egyik legfrekventáltabb turisztikai desztinációjában, 10 kilométerre Zalakarostól, a Kis-Balaton közvetlen közelében.

 

Önfenntartó szervezet, hiszen a térítésmentes táborok szervezését a Zobori Élménypark napi belépőjegyeinek értékesítésből származó profit egy részének felhasználásával, valamint támogatók bevonásával valósítja meg.

 

Mára a Holnapocska Tábor évente mintegy 1000 gyermek részére biztosít táborozási lehetőséget.

 

A Holnapocska Tábor hitvallása szerint a gyermekkorban szerzett pozitív élmények, kalandok, a játék, a mosoly, a közösségi élmény együttesen nagy mértékben járulnak hozzá a gyermekek fizikai, lelki és szellemi fejlődéséhez, betegség esetén a gyógyulásához, amely a későbbiekben motivációt ad a betegség legyőzése, az önbizalom fejlesztése, a továbbtanulás és a szakmai sikerek megvalósításában. Hitvallásunk, hogy minden gyermek arcára mosolyt csaljunk. :)


Mindezt hogyan tesszük?

 

Élményekkel, kalandokkal, és a közösség erejével. Hisszük, hogy a jókedv, a nevetés, a természet, az emberi kapcsolatok és a megszerzett pozitív élmények gyógyítanak. Gyógyítják a testet és a lelket.

 

További információk weblapunkon: www.holnapocska.hu