Muraszombat város Önkormányzata csatlakozott az Unesco keretében megvalósuló Man and the Biosfere projekthez, amely a Mura térségének bioszféráját érinti. E program keretében fontos úgy a bioértékekkel kapcsolatos tudatosság, mint ezen térség megfelelő és fenntartható környezetbarát hasznosítása.

 

A Mura is része egy tágabb, Duna folyóhoz kapcsolódó európai folyórendszernek, melynek fontos ökológiai szerepe van európai szinten is.

 

Ebben az értelemben a projekt lehetőséget ad a térségben pilot tevékenységre és lehetőséget nyújt környezeti szempontból fontos térségek összekapcsolására a tágabb régióban is.

 

A projekt által létrehozott, a Mura bioszférájába kapcsolódó térség pedig lehetőséget nyújt új munkahelyekre is, amelyek a fenntarthatóság felé irányulnak, minőségiek és hasznot hoznak egyaránt a természetnek és az embereknek.

 

Cél ezen bioszférába kapcsolódó pontok ajánlatának bekapcsolása a szolgáltatók ajánlataival együtt és a szolgáltatók összekapcsolásával különböző és színes turisztikai termékekbe, diverzifikáció szerint az önkormányzat és a régió tágabb ajánlatába.

 

Web: www.murska-sobota.si