Az Interreg V-A Szlovénia–Magyarország Együttműködési Program „GO IN NATURE” elnevezésű projektjének megvalósítási időszaka 2017. március 1-jétől 2020. február 29-ig tart. A projekt vezető partnere Muraszombat Város Önkormányzata, a projektpartner szlovén részről a Pomurje Cserkészszövetség, magyar részről Csesztreg Község Önkormányzata, a Holnapocska Közhasznú Nonprofit Kft. és a Zalaerdő Zrt. A „GO IN NATURE” projektelemek hozzájárulnak a határmenti együttműködés erősítéséhez, a térség ökoturisztikai fejlesztéséhez, valamint a szemléletformáláshoz.


A Holnapocska Közhasznú Nonprofit Kft. tekintetében a “GO IN NATURE” program keretében több platformon valósulnak meg fejlesztések, amelyek elősegítik a már működő térítésmentes táboroztatás minőségi feltételeit. A projekt keretében megvalósuló eszközbeszerzések lehetővé teszik az élményterápiás táborok ideje alatt a játékos tanulást interaktív oktató környezet megteremtésével.

 

Tanulmányi kirándulásokhoz programcsomagok, valamint a gyermekek ismereteit bővítő foglalkoztató füzetek készülnek, amelyek segítségével a Holnapocska Tábor elvei mentén megismerkedhetnek a tábort körülvevő természeti környezettel, a Kis-Balaton növény- és állatvilágával, kincseivel, elkalauzolja őket a helyszínen játszódó ifjúsági regény, a Tüskevár helyszíneire is.

 

A GO IN NATURE program keretében megvalósuló fejlesztéseket online felületeken: rendelkezésre álló saját weboldalakon, a projektpartnerekkel közös social media felületeken, valamint megyei és országos lapokban, turisztikai portálokon, rádióban, bemutató akciókon, hazai és szlovén kiállításokon népszerűsíti a Holnapocska Közhasznú Nonprofit Kft. Három alkalommal a „Mosolykert” elnevezésű nyilvános gyermeknap keretein belül vezetett program keretében ingyenes bemutatót tartanak a tábor területén. A program keretein belül 4 darab 6 napos térítésmentes gyermektábor valósul meg, táboronként 50 szlovén és magyar gyermek részvételével, teljes ellátással, programokkal.

 

A program támogatásával megvalósuló tevékenységek röviden:
 

 • 2017 júniusában kétnapos műhelyfoglalkozást tartottunk a vizekhez kapcsolódó attrakciók, programlehetőségek bejárásával a magyar és a szlovén projektpartnerek bevonásával, 5-5 fő részvételével.
 • 2017 májusában bemutató eseményre került sor Zala, Kis-Balaton és vizes élőhelyek témakörben.
 • A Kis-Balatonhoz és a környező dombvidékhez kapcsolódó többnapos program kidolgozását tervezzük.
 • Beszereztünk egy Mynest madármegfigyelőt, ahonnan csopotosan is zavartalanul megfigyelhtők az itt élő állatok.
 • Beszerztünk egy darab oktatódobozt, mely a táborok megvalósításához nyújt interaktív játéklehetőséget sok, a vízhez kapcsolódó tartalommal
 • 30 darab Ipad mini beszerzése az interaktív kiállításhoz
 • Go in Nature Zala social media felületek fejlesztése
 • Közös megjelenés turisztikai vásárokon, célcsoportcentrikusan magyar és szlovén oldalon (1 magyar és 1 szlovén kiállításon való részvétel)
 • Termékcsomag kialakításához bevezető promóció szlovén és magyar oldalon
 • Bemutató akciók szervezése Hévízen és Zalaegerszegen. A projektpartnerek magyar és szlovén oldalról is külön-külön bemutatkoznak, ismertetik a projektet és a programlehetőségeket. 50 fő regisztrált résztvevővel számolunk rendezvényenként.
 • Környezettudatos táborok, kirándulások: 3 alkalommal szakmai konferenciát szervezünk 2017–2019 tavaszán,  ahol az érdeklődő pedagógusok, turisztikai szakemberek magyar és szlovén oldalról megtekinthetik a tábort, a turisztikai kínálatot. 
 • ”Vizes" foglalkoztató füzet magyar és szlovén nyelven 500-500 példányban
 • Matula nyomában: Kis-Balatoni tábor programok kalauza, 2 nyelven kiadvány kiadása 500-500 példányban.