Az Interreg V-A Szlovénia–Magyarország Együttműködési Program „GO IN NATURE” elnevezésű projektjének megvalósítási időszaka 2017. március 1-jétől 2020. február 29-ig tart. A projekt vezető partnere Muraszombat Város Önkormányzata, a projektpartner szlovén részről a Pomurje Cserkészszövetség, magyar részről Csesztreg Község Önkormányzata, a Holnapocska Közhasznú Nonprofit Kft. és a Zalaerdő Zrt. A „GO IN NATURE” projektelemek hozzájárulnak a határmenti együttműködés erősítéséhez, a térség ökoturisztikai fejlesztéséhez, valamint a szemléletformáláshoz.


Élményprogramok a Mura mentén
 

A GO IN NATURE programmal Muraszombat Város Önkormányzata a többi partnerrel közösen természetbarát és fenntarthatóan felszerelt élménypontokat, természetet, valamint természeti értékeket interpretáló hálózatot szeretne létrehozni Szlovénia és Magyarország határmenti térségében.

 

A közösen kidolgozott természeti élményprogramokkal ezek a pontok kiinduló pontokat jelentenek a természetes környezet felé irányuló fenntartható turizmushoz. Ezzel a projektpartnerek példa szeretnénk lenni azok számára, akik a természetes környezet fenntartható infrastruktúrájába szeretnének befektetni.  

 

A Muraszombat Városi Önkormányzata elvi ötlete alapján az általunk kifejlesztett infrastruktúrát a Mura mentén levő teljes térségbe sikeresen be tudjuk illeszteni, mely magába foglalja a piknikekhez alkalmas helyeket, szabadban levő tanhelyet, gyermekek számára élményjátszóteret, állatmegfigyelőt és rendezett ösvényeket.

 

Krog település és a Murán levő komp közötti összekötő úton kialakításra kerül az ún. belépőpont parkolási lehetőséggel, az idelátogatók megpihenhetnek a fedett kerékpáros pihenőben, valamint információkat kapnak a Mura mellett levő azon térségről, amelyre belépni szándékoznak.