Az Interreg V-A Szlovénia–Magyarország Együttműködési Program „GO IN NATURE” elnevezésű projektjének megvalósítási időszaka 2017. március 1-jétől 2020. február 29-ig tart. A projekt vezető partnere Muraszombat Város Önkormányzata, a projektpartner szlovén részről a Pomurje Cserkészszövetség, magyar részről Csesztreg Község Önkormányzata, a Holnapocska Közhasznú Nonprofit Kft. és a Zalaerdő Zrt. A „GO IN NATURE” projektelemek hozzájárulnak a határmenti együttműködés erősítéséhez, a térség ökoturisztikai fejlesztéséhez, valamint a szemléletformáláshoz.


A „GO IN NATURE” projekt kiváló lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre, attrakcióink, programjaink népszerűsítésére, tagjai lehetünk egy határon átnyúló természetturisztikai hálózatnak.
 

A projekt támogatásával megvalósuló tevékenységek röviden:
 

  • 2017 májusában tanulmányutat szerveztünk 40 fő részére (20 fő magyar és 20 fő szlovén résztvevő). A kiinduló helyszín az egykori határsávban létesült bödeházai Hetési Barátság Park, mely a régi barátságoknak állít emléket és az összetartozást szimbolizálja. A nap folyamán ellátogattunk a Budafai Arborétumba és a Vétyemi Ősbükkösbe.
  • Mynest madármegfigyelők, illetve oktatódobozok beszerzése, melyek az erdei iskolai táborok, illetve rövidebb programok sikerét szolgálják.
  • 2017 nyarán kettő, míg 2018-ban egy nemzetközi tábort tervezünk a Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskolában. Beszerzünk továbbá egy erdőpedagógiai könyvet és egy foglalkoztató füzetet.
  • A projekt számtalan kiadványon, egyéb rendezvényen, közös weblapon túl nagy hangsúlyt fektet a promócióra, tartalmaz két erdei iskolai konferenciát, valamint két bemutató rendezvényt is.
  • A szakmai együttműködést erősítik a műhelyfoglalkozások és a közös túravezető-képzés is.
  • A projekt keretében öt erdei kirándulóhelyet (Kálócfán, Bödeházán, Újudvaron, Kistolmácson, valamint Zsigárdon) és két erdei pihenőhelyet (Obornakon és Zalalövőn) alakítunk ki. Az infrastrukturális fejlesztéshez tartalmi fejlesztés is kapcsolódik, túraprogramokat dolgozunk ki a helyszínekhez kapcsolódóan.
  • 2017-től a Kisvasút Napot is szeretnénk minél inkább „nemzetközivé” tenni a programban tervezett források felhasználásával.
  • A Lentiben található „Göcsej kincsei, az erdő és a fa” című kiállításunk tartalomfejlesztését követően audio guide készülékek és 3 nyelvű hanganyag kalauzolja a jövőben az érdeklődőket.